Van de bergen naar jouw thuis - Mumio Shilajit

VAN DE BERGEN NAAR JOUW THUIS - MUMIO SHILAJIT

We kunnen gerust zeggen dat Shilajit echt een geschenk van de natuur is. Het zit boordevol vitamines en mineralen en heeft talrijke positieve effecten op zowel ons lichaam als onze geest. Om dit bijzondere eindproduct te bereiken, moeten we enkele belangrijke stappen en procedures volgen. We hebben reeds een tweedelig blog geplaatst waarin uitgebreid onderzoek naar de oorsprong van Shilajit wordt besproken, dat je hier (DEEL 1) en hier (DEEL 2) kunt vinden. Met deze kennis kunnen we nu het creatieproces overslaan en direct ingaan op het daadwerkelijke verzamel- en zuiveringsproces van Shilajit. Laten we dus beginnen!

DIEP IN DE ALTAI-BERGEN VERZAMELD

Het oogsten van Shilajit is allesbehalve eenvoudig. Het creatieproces heeft miljoenen jaren geduurd en vindt plaats onder de barre omstandigheden van de Altai-bergen, waar deze verbazingwekkende natuurlijke stof langzaam uit de bergrotsen sijpelt, op bijna 3000 meter boven zeeniveau. Dit betekent dat het verzamelen van Shilajit een uitdagende taak is. De lokale bevolking kent speciale plekken waar deze zwarte hars de steile berghellingen bedekt en tegelijkertijd een spectaculair uitzicht biedt. In sommige gevallen stroomt Shilajit door de rotsen terug naar de berg, waar het zich ophoopt in grotten of spleten. Mensen hebben gemeld dat Mumio Shilajit zich in zo'n dikke massa kan vormen dat het stalagmieten begint te vormen en zelfs grote poelen van deze rijke, korstige hars ontstaan. Dergelijke locaties vormen de belangrijkste bron van Shilajit voor de lokale bevolking om de best mogelijke natuurlijke hars te verzamelen.

HET REINIGINGSPROCES VOLGT

Natuurlijk bevat Shilajit, wanneer het in de vorm van een dikke hars hoog in de bergen wordt geoogst, nogal wat ongewenste onzuiverheden. Vuil, stenen, plantenresten en alles wat aan de kleverige hars blijft plakken, moeten zorgvuldig worden verwijderd om een schoon en veilig product te verkrijgen. De eerste logische stap hierin is een natuurlijke zuivering met schoon bronwater. Waarom? Omdat Mumio Shilajit zeer goed oplosbaar is in water. Door het in water te dompelen in een verhouding van ongeveer 5:1, komen alle ongewenste onzuiverheden bovendrijven. Dit proces duurt enkele uren, waarbij we Shilajit in deze oplossing houden bij een bepaalde temperatuur, om zo een duidelijke scheiding van Shilajit en de onzuiverheden te waarborgen. Het gebruik van het zuiverste mogelijke water is van vitaal belang, omdat dit een cruciale rol speelt in de uiteindelijke kwaliteit van het product. Bij Mountaindrop Shilajit wordt het zuiveringsproces uitgevoerd met puur bronwater, wat resulteert in een langere houdbaarheid en een zeer schoon eindproduct.

Op dit punt zijn we een stap dichter bij de kleverige hars die je (hopelijk) in handen hebt, maar er is nog een volgende uitdaging: het scheiden van de water-Shilajit-oplossing. Immers, de onzuiverheden die naar de oppervlakte zijn gekomen, moeten nog steeds worden verwijderd. Dit proces omvat het gieten van het mengsel door verschillende fijnere en fijnere filters, totdat we uiteindelijk een gezuiverd mengsel van Shilajit en water overhouden. Het spreekt voor zich dat dit proces, sinds de oudheid, nauwelijks is veranderd, al maken we tegenwoordig gebruik van moderne filtratiesystemen.

SHILAJIT PERFECT DROGEN

Na de zuivering blijven we achter met een mengsel van Shilajit en schoon water. Om de dikke, kleverige hars te verkrijgen die we in onze potten vinden, is een zorgvuldig droogproces vereist om onze Shilajit te concentreren. Het is van essentieel belang om voorzichtig en nauwkeurig te werk te gaan, omdat de vitamines en mineralen die vaak in Shilajit worden aangetroffen, beschadigd kunnen raken door hitte.

Wat bedoelen we hiermee? Sommige fabrikanten proberen het droogproces te versnellen door het Shilajit-watermengsel simpelweg te koken tot het de gewenste dichtheid bereikt. Dit beschadigt echter de voedingswaarde van de stof, aangezien veel van de componenten niet goed bestand zijn tegen hitte, wat resulteert in een verminderde potentie van Shilajit... en dat leidt tot een inferieur product.

De juiste manier om dit te doen, is door het Shilajit-watermengsel gedurende een langere periode op lagere temperaturen te drogen, niet hoger dan 40°C. Op deze manier slagen we erin het bio-potentieel te behouden en blijven alle talrijke voedingsstoffen onbeschadigd. We geloven dat een kwaliteitsproduct niet overhaast moet worden geproduceerd en we willen ervoor zorgen dat dit duidelijk wordt bij elke pot Mumio Shilajit die we verzenden.

EN WAT BETREFT SHILAJIT IN DE VORM VAN TABLETTEN OF POEDER?

Andere aggregatietoestanden of vormen (zoals poeder, tabletten, enz.) vereisen de verwerking van het ruwe ingrediënt en het toevoegen van andere stoffen, waaronder gechloreerd water. Tijdens dit proces verliest de stof zijn kostbare eigenschappen en energie, zoals ook aangetoond is door een wichelroedeloper die de zuiverheid en het bioveld ervan meet. De perfectie van de natuur ligt in haar eenvoud. Wanneer we de vruchten die het biedt veranderen, veranderen we ook hun oorspronkelijke essentie, wat meer kwaad dan goed kan doen.

Wij blijven altijd trouw aan het feit dat Shilajit een 100% puur natuurlijke stof is. Daarom gebruiken we nooit chemische verbindingen, reinigen het alleen met puur bronwater en verpakken het vervolgens met de hand in hoogwaardige paarse glazen potten. We geloven dat moeder natuur ons een geweldig geschenk heeft gegeven dat respect verdient en met respect behandeld moet worden... en we hopen dat onze eindproducten dat laten zien.

Voor meer informatie en bronnen kun je terecht op:

- https://patents.google.com/patent/US6440436B1/en
- https://patentimages.storage.googleapis.com/ce/41/6b/9ff0863ac6dc17/EP1387614B1.pdf

© 2020 - 2024 Mountaindrop.nl