FAQ

MOUNTAINDROP Shilajit

 

VEILIG PRODUCT

We testen ons product regelmatig om er zeker van te zijn dat het geen zware metalen bevat!

 
Waarom Mountaindrop Voordelen Mountaindrop Hoe werkt het Met andere superfoods Verpakking
Contra-Indicaties Meer over shilajit Hoe te nemen Bijwerkingen Bronnen
 
 

WAAROM MOUNTAINDROP?

MOUNTAINDROP Shilajit is een geregistreerd voedingssupplement. Het is een herbomineraal sediment verkregen op grote hoogte (‘bergpiek") dat bekend staat als mumio (moomiyo), mumie, asphaltum of shilajit, in zijn pure, natuurlijke vorm.

Het is verpakt, met volledige informatie over het product, in een potje van speciaal violet glas,  dat schadelijke lichtstralen blokkeert en daardoor de oorspronkelijke energetische eigenschappen van de stof behoudt.

WORDEN SOORTGELIJKE POEDERVORMIGE PRODUCTEN AANBEVOLEN?

De stof mumio (of shilajit) komt van nature voor als harsachtige druppels. De viscositeit verandert afhankelijk van de temperatuur. Andere aggregatietoestanden of -vormen (zoals poeder, tabletten enz.) vereisen de verwerking van het ruwe ingrediënt en het toevoegen van andere stoffen, waaronder gechloreerd water. Tijdens deze verwerking verliest de stof zijn kostbare eigenschappen en energie, wat ook is bewezen door een wichelroedeloper die zijn zuiverheid en bioveld meet.

De perfectie van de natuur ligt in haar eenvoud. Wanneer we de vruchten wijzigen die het biedt, wijzigen, wijzigen we ook hun oorspronkelijke essentie, die meer kwaad dan goed kan doen. Er zijn veel poedervormige producten op de markt; in hun geval is het water in de oorspronkelijke substantie verwijderd. Met de gewijzigde samenstelling van een stof zullen de oorspronkelijke energie en eigenschappen ervan veranderen.

MOUNTAINDROP Shilajit is mumio in zijn oorspronkelijke vorm, slechts onderworpen aan een eenvoudig reinigingsproces. Dit zorgt voor zijn foutloosheid en effectiviteit als voedingssupplement.

 

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN MOUNTAINDROP?

100% natuurlijk product in zijn pure, originele vorm
Hoog biopotentieel en energetische reinheid van het product.
Liefdevol met de hand verpakt.
Verkregen zonder zuur of chloorwater.
Verpakt in een speciaal paars glas, waardoor de originele kenmerken van het product behouden blijven.

Productieproces

Shilajit is een natuurlijke stof. Wanneer Shilajit in de natuur wordt aangetroffen, hoopt het zich op in een bassin met schoon, warm water waar het zich scheidt van de steendelen en vuil. Bij deze procedure worden geen chemische verbindingen gebruikt. Wanneer Shilajit schoon is, wordt het met de hand verpakt in glazen potten, klaar voor gebruik.

 

HOE WERKT MOUNTAINDROP?

De mineralen erin bezitten een ionische vorm, wat een betere opname in weefsels mogelijk maakt. Als gevolg hiervan is het potentieel van de stof veel hoger.

 

KAN MOUNTAINDROP WORDEN INGENOMEN MET ANDERE SUPERFOODS?

MOUNTAINDROP Shilajit vergroot hun potentieel.

 

WAT ZIJN DE EIGENSCHAPPEN VAN DE VERPAKKING?

MOUNTAINDROP is een krachtige herbominerale substantie die met de hand wordt gegoten in violet glazen potten, die informatie bevatten. De potten zijn verzegeld met een uniek ontwerp van de beroemde Sloveense academische schilder en ontwerper Catherina Zavodnik - een symbool dat de energetische puurheid van de inhoud behoudt. De pot bevat een goudkleurig lint in een strik - een symbool van oneindigheid en overvloed.
 

WAT ZIJN DE CONTRA-INDICATIES VAN MOUNTAINDROP?

Omdat mumio (of shilajit) het metabolisme van suikers beïnvloedt, moeten diabetici hun bloedsuikerspiegel regelmatig controleren.

Mumio (of shilajit) bevat fenylalanine en is gecontra-indiceerd voor mensen met fenylketonurie (PKU).

Als je zwanger bent of borstvoeding geeft of onder de zorg van een arts staat voor een bepaalde gezondheidstoestand, dien je jouw arts te raadplegen voordat je dit of een ander supplement inneemt.

 
 

MEER OVER MUMIE (SHILAJIT)

Samenstelling: 65-80% mineralen, 20-35% organische stof

een effectief fytocomplex
meer dan 85 mineralen in ionische vorm (magnesium, calcium, fosfor, ijzer...)
60 macro- en micro-elementen
een breed scala aan vitamines (A, E, B1, B2, B3, B6, B12, C...)
essentiële en niet-essentiële aminozuren
enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetzuren
selenium
fosfolipiden
humuszuur
fulvinezuur

 

HOE MOET MOUNTAINDROP WORDEN INGENOMEN EN IN WELKE HOEVEELHEDEN?

Het product wordt traditioneel één keer per dag ingenomen, opgelost in warm water, thee of melk met een temperatuur tot 39 °C. Gefilterd en niet-gechloreerd water wordt aanbevolen. De initiële doses moeten zo groot zijn als een tarwekorrel en later tot de grootte van een erwt. Ghee (geklaarde boter), kokosboter of honing kunnen ook aan de oplossing worden toegevoegd.

INNAME: breek met een lepel een stuk shilajit af ter grootte van een tarwekorrel of ter grootte van een erwt en los het op in 200 ml vloeistof. Shilajit lost binnen enkele minuten volledig op. Roer het en consumeer het daarna.

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (0,2 tot 0,6 g) mag niet worden overschreden.

Na drie weken inname wordt een pauze van een week aanbevolen.

Shilajit kan op verschillende manieren worden gebruikt! Het is een uitstekend ingrediënt voor regeneratiedranken, smoothies en culinaire specialiteiten. Het werkt ook goed samen met andere voedingssupplementen en voedingsmiddelen,omdat het hun potentieel vergroot.

 

HEEFT MUMIE (SHILAJIT) ENIGE BIJWERKINGEN?

Als het op de juiste manier en met de juiste dosering wordt gebruikt, gaat Shilajit niet gepaard met ernstige bijwerkingen. In gevallen waarin iemand samen met Shilajit ijzersupplementen gebruikt, kan dit leiden tot de vorming van overtollig ijzer in het bloed, aangezien Shilajit een vrij hoge hoeveelheid ijzer bevat. In zeer zeldzame gevallen kan het jicht verergeren of de bloeddruk verlagen. Maar afgezien van deze drie gevallen is Shilajit volkomen veilig, zelfs in grotere dan normale hoeveelheden.

Bijwerkingen van Shilajit kunnen wijzen op een Shilajit van slechte kwaliteit, of iets dat beweert Shilajit te zijn, maar dat is niet echt zo. Houd er rekening mee dat veel Shilajit supplementen op de markt niet precies zijn wat ze beweren te zijn. Sommige hiervan bevatten kunstmest. Anderen bevatten giftige zware metalen. Zorg ervoor dat u de juiste spullen gebruikt.

Mogelijke bijwerkingen van fulvinezuur kunnen op dezelfde manier optreden, als ze in een geïsoleerde vorm worden ingenomen, omdat ze zich niet in dezelfde verhouding bevinden als bij de echte Shilajit.

Voor velen kan Shilajit het beste met voedsel worden ingenomen om een licht gevoel in het hoofd, dat kan optreden, te minimaliseren.

Het is echter altijd een goed idee om naar jouw lichaam te luisteren en te stoppen met het gebruik van Shilajit als je symptomen van een allergische reactie opmerkt, waaronder misselijkheid, duizeligheid, versnelde hartslag, jeuk enzovoort. Houd er rekening mee dat dit geldt voor alles wat we innemen en er waren geen gevallen van ernstige allergische reacties op Shilajit gemeld.

Het is natuurlijk altijd het beste om met jouw arts te praten voordat je supplementen inneemt, vooral in gevallen waarin je al voorgeschreven medicijnen gebruikt.

Als je een zeer hoge dosis inneemt, kan Shilajit de urinezuurspiegels verhogen, wat op zijn beurt weer kan leiden tot verhoogde galconcentraties met meer problemen tot gevolg. Dit gebeurt echter alleen als een zeer grote dosis wordt toegediend.

Bronnen

De lijst wordt spoedig aangevuld.

© 2020 - 2024 Mountaindrop.nl