Gebruiksadvies

Het product wordt traditioneel eenmaal per dag ingenomen, opgelost in warm water, thee of melk met een temperatuur tot 39°C. Gefilterd en niet-gechloreerd water wordt aanbevolen. De initiële doses moeten zo groot zijn als een graankorrel en later zo groot als een erwt. Je kunt ook een beetje Ghee (geklaarde boter), kokosboter of honing aan de oplossing toevoegen om de smaak te verbeteren.

INNAME: Neem met een lepel een stukje shilajit ter grootte van een graankorrel of ter grootte van een erwt en los het op in 200 ml vloeistof. Shilajit zal volledig oplossen binnen enkele minuten. Roer goed en consumeer het mengsel.

De aanbevolen dagelijkse inname (0,2 tot 0,6 g) mag niet worden overschreden.

Na drie weken inname wordt aangeraden om een pauze van één week te nemen.

 

Shilajit of mumie kan op verschillende manieren worden gebruikt! Het is een uitstekend ingrediënt voor regeneratiedrankjes, smoothies en culinaire specialiteiten. Bovendien werkt het goed in combinatie met andere voedingssupplementen, voedingsmiddelen en superfoods, omdat het hun potentieel verbetert en verrijkt.

In de cosmetische wereld wordt shilajit gebruikt voor het bereiden van peelings, wraps en zalven, waarbij het uitstekende resultaten oplevert vanwege zijn hoge effectiviteit.

Wat fijn is, is dat shilajit geen allergenen bevat en geschikt is voor alle huidtypes.

1

2

3

Een shilajit-behandeling tegen striae, littekens en cellulitis:

los 1 deel shilajit op in dezelfde hoeveelheid gezuiverd water
los 9 delen sheaboter op in een verwarmde bak in een warmwaterbad

Voeg het shilajit- en watermengsel aan de opgeloste sheaboter toe en roer tot je een egale textuur krijgt. Als je wilt dat de zalf een aangenamere geur heeft, voeg dan een druppel van je favoriete etherische olie toe. Laat de zalf afkoelen om een stevigere textuur te krijgen.

Toepassing:

Masseer de aangetaste plekken een of twee keer per dag, het beste na het douchen, wanneer de huidporiën nog open staan.
Voor een groter effect moet je een dikkere laag van de zalf aanbrengen en dit 2 uur laten inwerken. Neen na gebruik een lauwwarme douche.

De resultaten zijn na 4-6 weken zichtbaar.
De oplossing van shilajit en gezuiverd water kan ook worden gemengd in een dag- of nachtcrème, om de gezichtshuid te verjongen en revitaliseren.

© 2020 - 2024 Mountaindrop.nl