Voordelen van Shilajit door hoogwaardige ingrediënten

Voordelen van Shilajit door hoogwaardige ingrediënten

DIEPGAANDE OORSPRONG IN DE BERGEN

We hebben je al verteld over de vele positieve effecten van Shilajit op ons welzijn. Misschien heb je het zelf al ervaren als regelmatige gebruiker, aangezien het invloed heeft op verschillende aspecten van ons leven. Het verbetert niet alleen cognitieve en mentale functies die een belangrijke rol spelen in ons dagelijks leven, maar ondersteunt ook fysieke, emotionele en spirituele functies. Het woord "Shilajit" betekent eigenlijk "verdelger van ziekten", wat veelzeggend is. Maar heb je je ooit afgevraagd waarom Shilajit al deze helende krachten heeft? Hoewel het zeker een geschenk van de natuur is, stelt moderne wetenschap ons in staat een dieper begrip te krijgen van de inhoud van Shilajit. Laten we hier dieper op ingaan.

EEN UITGEBALANCEERD COMPLEX VAN NATUURLIJKE GENEZENDE STOFFEN

Het creatieproces datp lacevindt in de diepten van de Altai-bergen is werkelijk uniek en Shilajit volgt natuurlijk dit pad. Alle mineralen in Shilajit bevinden zich in ionische vorm, wat bijdraagt aan een betere opname en het helende potentieel vergroot. Daarnaast bevat het talloze elementen uit het periodiek systeem en diverse stoffen die de gezondheid bevorderen, wat op zichzelf al een wonder is. Elk ingrediënt afzonderlijk bespreken zou veel tijd kosten, en we zouden er zelfs een heel boek over kunnen schrijven. Om het beknopt en leesbaar te houden, zullen we ons richten op enkele belangrijke ingrediënten.

ZINK

Dit essentiële spoorelement is van groot belang voor ons lichaam. Aangezien het menselijk lichaam geen overtollig zink opslaat, moet het regelmatig via voeding worden ingenomen. Een tekort aan zink kan leiden tot een kleine gestalte, verminderd smaakvermogen en disfunctie van de testikels en eierstokken. Zink wordt ook gebruikt om het immuunsysteem te versterken, gewone verkoudheid en terugkerende oorinfecties te behandelen, de griep en infecties van de bovenste en onderste luchtwegen te voorkomen en behandelen, blaasinfecties, oorsuizen en ernstig hoofdletsel. Er zijn nog veel meer positieve effecten, maar je begrijpt waarschijnlijk waar dit naartoe gaat. Door regelmatig Shilajit in te nemen, zorg je ervoor dat je altijd voldoende zink binnenkrijgt, wat essentieel is voor een gezond mens.

COUMARINE

Dit natuurlijke bestanddeel komt voor in veel planten, inclusief Shilajit, en komt ook voor in de populaire specerij kaneel. Coumarine stimuleert de bloedcirculatie en voorkomt de vorming van bloedstolsels. Het helpt ook bij het verlichten van pijn, heeft een antibacterieel effect en verlaagt het "slechte" cholesterolgehalte. Let echter op de voorgeschreven dosis Shilajit, omdat zelfs goede stoffen schadelijk kunnen zijn bij misbruik.

KALIUM

Dit is een van de belangrijkste mineralen voor onze gezondheid en het is ook aanwezig in Shilajit. Een hoge inname van kalium vermindert het algemene sterfterisico met 20 procent. Het verlaagt ook het risico op een beroerte, verlaagt de bloeddruk, beschermt tegen spierverlies, behoudt de botdichtheid en vermindert de vorming van nierstenen. Wist je dat de meeste mensen niet genoeg kalium consumeren in hun dagelijkse voeding? Gelukkig is Shilajit een rijke bron van kalium. Wat gebeurt er als we niet genoeg kalium consumeren? Een kaliumtekort kan leiden tot vermoeidheid, zwakte en obstipatie. In ernstige gevallen kan het zelfs leiden tot verlamming, ademhalingsfalen en pijnlijke darmobstructies. Op dit punt wordt het duidelijker waarom Shilajit zo populair is.

FULVINEZUUR

Het beste bewaren we voor het laatst. Fulvinezuur komt veel voor in Shilajit doordat het ontstaat wanneer planten ontbinden. Hoe beïnvloedt dit mijn gezondheid? Ten eerste kan het reacties in het lichaam blokkeren die allergische symptomen veroorzaken. Ten tweede helpt het bij het onderbreken van processen die betrokken zijn bij de verslechtering van hersenaandoeningen zoals dementie. Daarnaast kan fulvinezuur ontstekingen verminderen en de groei van kanker voorkomen of vertragen. Fulvinezuur lijkt immuunstimulerende en antioxidant-effecten te hebben. Het is vrij uniek voor Shilajit en kan zelfs moeilijk verkrijgbaar zijn.

DE KRACHT VAN DE NATUUR IN ELKE DRUPPEL

Zoals we eerder hebben vermeld, zit Mumio Shilajit boordevol gezonde stoffen. Daarom is het belangrijk om hoogwaardige Mumio Shilajit te kopen. Door de beste kwaliteit Shilajit te gebruiken, geef je jouw lichaam de behandeling die het verdient. Als je meer wilt lezen over de kwaliteit van Mumio Shilajit, kun je hier terecht. Dit natuurwonder zal ongetwijfeld je leven ten goede veranderen... ontdek je ultieme potentieel met de kracht van de natuur! Een druppel kan werkelijk alles veranderen.

Voor meer informatie en bronnen kun je terecht op:

- https://ods.od.nih.gov/factsheets/Zinc-HealthProfessional/
- https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-982/zinc
- https://www.healthline.com/nutrition/zinc
- https://acsess.onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.2134/agronmonogr9.2.c20
- https://acsess.onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.2134/agronmonogr9.2.2ed.c13
- https://www.healthline.com/health/potassium
- https://www.medicalnewstoday.com/articles/287212
- https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/Coumarin
- https://www.sciencedirect.com/topics/agricultural-and-biological-sciences/coumarin
- https://www.intechopen.com/books/phytochemicals-isolation-characterisation-and-role-in-human-health/coumarins-an-important-class-of-phytochemicals

© 2020 - 2024 Mountaindrop.nl