Shilajit en honing

SHILAJIT EN HONING

Zoals sommigen van jullie misschien hebben opgemerkt, hebben we een gloednieuw product gelanceerd met niet-gepasteuriseerd kastanjehoning en shilajit. De inhoud is eenvoudig maar verbazingwekkend complex en verbindt de heilzame effecten van moeder natuur. Beide ingrediënten zijn zeer zorgvuldig gekozen, waardoor u verzekerd bent van een kwaliteitsproduct voor uw gezondheid. Maar zoals altijd geloven we sterk in kennis en laten we geen middel onbeproefd. Dus…

WAAROM HONING?

Ten eerste is honing al sinds het begin der tijden bekend bij de mens. Het heeft veel toepassingen gehad, variërend van medicatie tot eten. Het is nog steeds erg populair, omdat we weten dat het boordevol vitamines, aminozuren en andere gezonde ingrediënten zit.

Ten tweede en ter verduidelijking: er zijn veel verschillende soorten honing. We verdelen het in drie basiscategorieën: enkele herkomst, meerdere bloemen en lokaal. De oorsprong van de honing bepaalt verder de smaak en kleur van de honing, zo komen we aan donkere en lichtere honingsoorten. Enkele van de meer populaire soorten zijn boekweit-, bos-, salie-, klaver-, kastanje- of acaciahoning. Niet elke honingsoort is echter van dezelfde kwaliteit wat betreft voedingsingrediënten. Over het algemeen bestaat honing voor ongeveer 80% uit suiker en de andere 20% vertegenwoordigt de bovengenoemde voedingsstoffen. De suiker is samengesteld uit verschillende niveaus van fructose en glucose, wat betekent dat de verhouding tussen deze twee de vloeibaarheid van de honing bepaalt.

De rest van de honing bestaat uit vitamines (B1, B2, B6, C, pantotheenzuur), mineralen (Cu, Na, K, P, Ca, Si, Mg, Fe, Mn), aminozuren (proline, fenylalanine...), enzymen (amylase, zuurfosfatase, catalase, glucoseoxidase..), zuren (fosforzuur, azijnzuur, appelzuur, citroenzuur, melkzuur, boterzuur, barnsteenzuur, pyroglutaminezuur, gluconzuur, mierenzuur), flavonoïden (quercetine, anthocyanen, catechinen) en anti-bacteriële stoffen.

KASTANJEHONING EN ZIJN SUPERIEURE VOEDINGSWAARDE

Het blijkt dat kastanjehoning één van de gezondste honingen is. Dat komt voornamelijk door het mineraalgehalte, de uitzonderlijk sterke antioxiderende eigenschappen en de krachtige antibacteriële eigenschappen. Er is bijvoorbeeld onderzocht dat het zeer gezonde doses calcium, mangaan en kalium bevat. Kastanjehoning bevat eigenlijk veel meer fructose dan glucose, dus het kan in sommige gevallen zelfs door diabetici worden gebruikt, maar raadpleeg zoals altijd eerst uw arts voordat u dit probeert.

De antibacteriële eigenschappen van de honing is een veel onderzocht onderwerp. Eerst was alleen bekend dat kwaliteitshoning een krachtige invloed kan hebben op veel pathogene bacteriën, waaronder Enterobacter aerogene, E. coli, Salmonella california, Salmonella Typhimurium, Shigella sonnei, Staphylococcus aureus, en Staphylococcus epidermis. Inmiddels is ook bewezen dat het zeer effectief is tegen de bacterie P. Aeruginosa, een veel voorkomend probleem bij infecties van brandwonden.

Bovendien doet het wonderen bij de streptokokken in de mond, wat betekent dat het een positief effect kan hebben op de gezondheid van uw gebit. Het heeft een merkbaar effect op parodontitis, een veel voorkomend probleem voor veel mensen over de hele wereld. Het geheim achter het succes zijn de bovengenoemde enzymen die bacteriële celwanden beschadigen, met name lysozymen. Houd er rekening mee dat dit beperkt is tot kastanjehoning.

KASTANJEHONING IN TRADITIONELE GENEESKUNDE

De traditionele geneeskunde raadt het gebruik van kastanjemedicatie aan voor veel problemen en ziekten. Gezien het voedingsprofiel, is het geen wonder dat het lange tijd zo'n belangrijke rol speelde in de menselijke geneeskunde. U hebt waarschijnlijk wel gehoord dat enkele van de volgende problemen met honing moeten worden behandeld.

Volgens de traditionele geneeskunde zou het moeten helpen bij gastritis, chronische maagzweren en leveraandoeningen - de lekkernij heeft een reinigende werking en bestrijdt bovendien ontstekingsprocessen, zodat het het welzijn snel verbetert.

Daarnaast helpt het bij griep, acute virale luchtweginfecties, keelpijn, tonsillitis en hoesten, verlaagt het product de temperatuur en elimineert het de symptomen van de bedwelming van het lichaam, verlicht het een verstopte neus en versnelt het de afgifte van sputum. Bovendien verzachten bronchitis- en longontstekinghoning niet alleen geïrriteerde luchtwegen en verminderen ze pijn, maar voorkomen ze ook de ontwikkeling van bacteriële infecties;

Bovendien zou het moeten helpen bij spataderen, atherosclerose en tromboflebitis, waar deze lekkernij de wanden van bloedvaten versterkt en de bloedcirculatie versnelt, en het bloed verdunt.

Voor de huid zijn de gunstige eigenschappen van de kastanjehoning vooral in trek bij het droge type opperhuid. Kastanjehoning voedt de huid met vitamines en organische zuren, verhoogt de elasticiteit en gladheid, helpt de eerste rimpels te elimineren. Het is erg handig om een ​​honingmasker te maken dat snel ontstekingen vermindert en de huid schoner maakt.

LOKAAL GEKREGEN EN GEOOGST MET LIEFDE

Als laatste moeten we vermelden hoe belangrijk het is om kwaliteitshoning te halen bij een goede en betrouwbare imker. De kwaliteit van de honing houdt rechtstreeks verband met de gezondheid en het algemeen welzijn van de bijen. We haalden onze honing rechtstreeks uit het bos, geleverd door een vriendelijke plaatselijke imker. De honing die voor ons Shilajit-mengsel wordt gebruikt, is gemaakt door gezonde bijen, die in een schone en vervuilingsvrije omgeving leven, weg van het verkeer en grote steden. We zijn erg trots op de kwaliteit van de ingrediënten die we u aanbieden, omdat ze hopelijk laten zien hoe toegewijd we zijn om u de best mogelijke supplementen voor uw gezondheid te bieden. (de laatste 4 foto's zijn van onze imker)

Van het hart van de natuur tot bij u thuis, we hopen dat u geniet van dit prachtige geschenk van de natuur.

BESTEL NU

© 2020 - 2024 Mountaindrop.nl