Verschillende gebruiksmogelijkheden van Shilajit

VERSCHILLENDE GEBRUIKSMOGELIJKHEDEN VAN SHILAJIT

In onze recente blogs hebben we onderzoek gedaan naar Shilajit in de sport en de oorsprong van deze verbazingwekkende substantie. Deze keer willen we wat dieper ingaan op de verschillende gebruiksmogelijkheden van Shilajit, omdat het niet beperkt is tot alleen inname als voedingssupplement. Shilajit kan op verschillende manieren worden gebruikt, dus laten we meteen beginnen.

VOEDINGSSUPPLEMENT

Het primaire gebruik van Shilajit is als voedingssupplement, en het is logisch om hier te beginnen. Gewoonlijk wordt dit product eenmaal per dag ingenomen, opgelost in 200 ml warm water. De aanbevolen dosering van Shilajit is ongeveer 0,2 g, oftewel een stukje Shilajit ter grootte van een erwt. Als je ervoor kiest om het in warm water op te lossen, moet je rekening houden met een bittere smaak van het drankje. Hoewel dit de meeste liefhebbers van koffie en andere bittere dranken niet stoort, kan het voor sommigen wat onaangenaam zijn. Om dit te vermijden, kun je eenvoudig ghee, kokosboter, kaneel of honing aan de oplossing toevoegen. Dit maakt het veel gemakkelijker te drinken en voegt ook nog wat gezonde eigenschappen toe, wat nooit een slechte zaak is. Op deze manier ingenomen, kan Shilajit veel voordelen bieden, van cognitieve functies tot basislichaamsfuncties.

HUIDVERZORGING

Nu we op zoek zijn naar verschillende gebruiksmogelijkheden van Shilajit, is huidverzorging de volgende logische stap. De vele nuttige eigenschappen kunnen worden gebruikt voor een mooie huidpeeling, met name voor het gezicht. Als je het wilt proberen, zorg er dan voor dat je je huid stoomt met een warm kompres en breng vervolgens een gezichtsmasker van Shilajit aan. Zorg er ook voor dat je het gebied rond je ogen vermijdt, omdat de huid daar veel gevoeliger is. De actieve tijd van de procedure is ongeveer een half uur. Verwijder het Shilajit-gezichtsmasker met warm water en omdat het op deze manier snel oplost, is er geen pijnlijke verwijdering nodig zoals bij veel vergelijkbare producten. Je kunt ook warme kamillebouillon gebruiken, dat zelf reinigende eigenschappen heeft. Talloze gebruikers hebben gemeld dat het een verjongend en reinigend effect op de huid kan hebben. Met regelmatig gebruik kun je je huid gemakkelijk onderhouden. Sommige mensen melden zelfs een anti-rimpel effect, maar dat is aan jou om te beslissen... geef het een kans, het zou zomaar kunnen werken.

HAARVERZORGING

Er is onderzoek gedaan en bevestigd dat Shilajit 85 ionische mineralen, voedingsstoffen en andere verbindingen bevat die gunstig kunnen zijn voor het lichaam. Dus waarom zouden we het niet op ons haar gebruiken? Omdat sommige elementen in Shilajit de haargroei kunnen ondersteunen, raden we je aan om een haarmasker te proberen. Een van de methoden is het mengen van Shilajit en honing met een kwalitatieve emulgator zoals olijfolie of zelfs eieren. De keuze is hier helemaal aan jou, omdat het op verschillende manieren kan worden aangebracht. Breng het mengsel aan op je haar, haarwortels en masseer het zachtjes in je hoofdhuid. Je kunt het 30 minuten tot 1 uur laten inwerken. Spoel het daarna gewoon af met warm water en klaar is Kees. Er wordt gemeld dat het kan helpen bij het verbeteren van haargroei, het verminderen van haaruitval en het daadwerkelijk sterker maken van het haar. Dit kan eenmaal per maand of wekelijks worden gedaan, afhankelijk van jouw behoeften.

CONCLUSIE

Of het nu gaat om huidverzorging, een haarmasker of een gezonde drank, Shilajit is zeker een verbazingwekkend geschenk van de natuur. Het experimenteren met het gebruik ervan kan zelfs uitstekende resultaten opleveren. Als je tips of bijzondere gebruiksmogelijkheden van Shilajit hebt, kun je deze met ons delen. We delen het graag met anderen. Je kunt contact met ons opnemen via Facebook, Instagram, e-mail of Skype. Bovendien hebben we een nieuwe Shilajit-brochure voor iedereen die het wil gaan gebruiken, maar eerst de basis wil leren. Een druppel van onze hoogwaardige Shilajit kan alles zijn wat je nodig hebt om je ware potentieel te bereiken, dus wees niet bang om het uit te proberen.

Voor enkele van onze bronnen en meer informatie, bekijk:

- https://www.nutraceuticalsworld.com/contents/view_breaking-news/2019-07-10/natreons-shilajit-extract-shown-to-improve-skin-health-in-adult-women/
- https://www.nutritioninsight.com/news/ingestibles-for-skin-health-natreons-shilajit-ingredient-holds-anti-aging-potential.html
- https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/07315724.2018.1564088

© 2020 - 2024 Mountaindrop.nl