Hoe weet je dat je kwaliteits Shilajit koopt?

HOE WEET JE DAT JE KWALITEITS SHILAJIT KOOPT?

HOE WEET JE DAT JE KWALITEITS SHILAJIT KOOPT?

De laatste tijd hebben we vaak gesproken over kwalitatieve Shilajit. Natuurlijk weet iedereen die dit leest het verschil tussen goede en slechte supplementen. De chemische structuur van supplementen van mindere kwaliteit is altijd minder gunstig voor onze gezondheid. In sommige gevallen kan het gebruik van een slecht product zelfs schadelijk zijn voor onze gezondheid. Dus, als het gaat om Shilajit, zijn er enkele richtlijnen en algemene regels die je moet volgen als je iets wilt dat veilig en goed is voor je gezondheid. Laten we eraan beginnen!

ALGEMENE AANBLIK

Allereerst moeten we kijken naar het moment waarop je het potje opent. De inhoud die je binnenin ziet, moet dik en harsachtig zijn... stel je een zeer plakkerige zwarte pasta voor. Het oppervlak moet gelijkmatig van kleur zijn en een beetje glanzend.

Het is ook belangrijk dat je Shilajit niet in de vorm van pillen of poeders koopt. "Maar waarom? Het lijkt redelijk onschadelijk en bijna hetzelfde spul?"

Welnu, zoals de meeste andere krachtige en geneeskrachtige natuurlijke stoffen, zijn de actieve ingrediënten het meest geconcentreerd in hun oorspronkelijke vorm. Wanneer deze dikke zwarte hars wordt verzameld op de hellingen van de Altai-bergen, is deze nog steeds vermengd met veel onzuiverheden zoals vuil en dood plantenafval, maar het bevat de hoogst mogelijke hoeveelheid van alles wat Shilajit te bieden heeft. Natuurlijk kan het niet in die staat bij je worden afgeleverd, dus al het verzamelde Shilajit moet een reinigingsproces ondergaan. We zullen je niet vermoeien met het hele proces, want natuurlijk hebben we daar een hele blog over geschreven. Het volstaat om te zeggen dat tijdens het reinigen en vooral het drogen Shilajit beschadigd kan raken, of beter gezegd, zijn kracht kan verliezen. Daarom moet kwalitatieve Shilajit altijd op lage temperatuur worden gedroogd om zoveel mogelijk voedingsstoffen te behouden. Het feit dat Shilajit in de vorm van een pil of poeder kan worden geleverd, vertelt ons dat we te maken hebben met een inferieur product. De natuur heeft ons een geschenk gegeven in zijn zuiverste vorm en het is onze plicht om die perfecte eenvoud te behouden.

WAT BETREFT DE GEUR?

Net als het uiterlijk kan de geur ons veel vertellen. Kwalitatieve Shilajit moet een sterke, aardse, rijke en natuurlijke geur hebben. Producten van slechte kwaliteit kunnen ruiken naar ammoniak of andere chemicaliën die (niet zouden moeten, maar toch worden) gebruikt tijdens het reinigingsproces. Natuurlijk besparen deze bedrijven hiermee veel geld, maar dit gaat meestal ten koste van de uiteindelijke klant. Zorg ervoor dat je Shilajit een aangename geur heeft, maar wees gewaarschuwd, soms kan het zelfs een beetje kruidig ruiken... en dat is helemaal prima.

TOT SLOT, DE EERSTE SMAAK

Shilajit heeft een zeer specifieke smaak. Het is niet bepaald het meest aangename dat je ooit zult proeven, maar anderzijds is het een volledig natuurlijke substantie die op een hoogte van 3000 m boven zeeniveau in de Altai-bergen uit de berghelling wordt gewonnen. Dat betekent dat de smaak zeer aards en natuurlijk kan worden beschreven, wat helemaal niet slecht is. Sterker nog, sommige mensen vinden de smaak van Shilajit echt lekker en hebben er geen moeite mee om het rechtstreeks van de lepel te eten. Het is echter behoorlijk bitter, dus het wordt aanbevolen om het te mengen met warm water (lees hier alles over dit onderwerp).

Hoe dan ook, hoeveel je ook van de smaak houdt, is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Wat belangrijk is, is de puurheid van de hierboven beschreven smaak, waar alles wat daar niet thuishoort duidelijk aangeeft dat het te veel is bewerkt. Goede Shilajit zal bitter zijn en kan zelfs een tintelend gevoel op de tong achterlaten, maar de smaak moet altijd aards zijn.

HOE ZIT HET MET LABORATORIUMTESTS?

Een zeer goede vraag. Alles klinkt goed en er worden mooie beloftes gedaan, maar als je een supplement wilt kopen, is er altijd de wetenschappelijke benadering van de zaak. De Shilajit die je op de markt krijgt, kan eigenlijk zware metalen bevatten, dus natuurlijk moet het worden getest. Maar wie doet dat eigenlijk? Omdat we vastbesloten zijn om een product van goede kwaliteit op de markt te brengen, wordt ons product regelmatig getest op kwaliteit... en we sturen altijd graag alle benodigde papieren en bewijsstukken naar iedereen die ernaar wil kijken (laat ons gewoon een bericht achter op een van onze sociale mediaplatforms of hier).

Dit is misschien wel het belangrijkste deel, want er is niets slechter voor je gezondheid dan giftige metalen of meststoffen (die sommige mensen zelfs gebruiken). Als iemand iets beweert over de kwaliteit, aarzel dan nooit om een paar vragen te stellen.

Dus, om alles samen te vatten, goede kwaliteit Shilajit is eigenlijk niet zo eenvoudig te vinden. Het hangt allemaal af van het hele proces van oogsten, waar het is geoogst, hoe het is verwerkt en zelfs hoe het is verpakt. Onze Shilajit wordt zelfs geleverd in paarse glazen potten die het beschermen tegen UV-degradatie. Met alles in gedachten kun je veilig een product kopen van een merk dat je vertrouwt en eindigen met het belangrijkste... je goede gezondheid. De natuur heeft ons dit verbazingwekkende geschenk gegeven dat in zijn zuiverste vorm alles kan veranderen, dus zorg ervoor dat je het beste soort krijgt.

Voor meer informatie en bronnen kun je terecht op:

- https://www.healthline.com/health/shilajit
- https://www.theayurvedaexperience.com/blog/how-to-find-high-quality-shilajit/

© 2020 - 2024 Mountaindrop.nl