DE KRACHT VAN SHILAJIT ZEEP

Zoals sommigen van jullie waarschijnlijk hebben opgemerkt, hebben we een nieuw product in de shop. Natuurlijk hebben we het over onze handgemaakte, koudgeperste Shilajit-handzeep. Het idee van handzeep komt voort uit het feit dat talloze gezonde ingrediënten in Shilajit zeer gunstig kunnen zijn voor je huid, dus het combineren met oliën en dergelijke was voor ons de enige logische stap. Dus, wat maakt Shilajit-zeep precies zo goed voor ons? Naast het feit dat het onze handen reinigt van bacteriën (wat momenteel een hot topic is), kan het eigenlijk veel voor onze handen doen.

HET BELANGRIJKSTE INGREDIËNT

We denken niet dat Shilajit een speciale introductie nodig heeft, aangezien we er inmiddels zo vertrouwd mee zijn, maar laten we het eens doornemen voor de nieuwkomers. Deze verbazingwekkende 100% natuurlijke en pure substantie uit de bergtoppen wordt diep in het Altai-gebergte geoogst, waar het langzaam uit de berghelling sijpelt. Tijdens het lange aanmaakproces wordt het langzaam verrijkt met vitamines, mineralen en nog veel meer. Als je meer wilt weten over het ontstaan ervan, hebben we een blog over dat onderwerp geschreven, die je hier kunt vinden.

Maar de vraag is: wat kan het voor je huid doen?

Nou, Shilajit kan eigenlijk heel goed zijn in dit scenario. Omdat Shilajit veel nuttige eigenschappen heeft, is het gebruik ervan in cosmetica goed gerechtvaardigd. Het maakt deel uit van de crèmes, maskers en composities voor massage. Door het op de juiste manier te gebruiken, kun je een jonger uitziende huid, minder rimpels en een ongelijkmatige huidteint krijgen, terwijl het helpt bij het reguleren van het hormoonniveau en het omgaan met stress, wat resulteert in een veel mooiere en gezondere huid.

Maar als we het hebben over Shilajit in de strikte zin voor uitwendig gebruik, kan het helpen bij de stevigheid en elasticiteit van de huid. Bovendien kunnen de meeste zepen die in de winkel worden verkocht (vooral de zepen van mindere kwaliteit) jouw huid uitdrogen bij langdurig gebruik, zeker als je zeer regelmatig zeep gebruikt. Mumie Shilajit-zeep voedt je huid en zorgt ervoor dat deze na elke wasbeurt glad en zacht blijft, wat resulteert in een veel mooiere huid. Op deze manier realiseer je jezelf misschien dat je geen dure handcrèmes nodig hebt om jouw huid te behouden, zoals die hoort te zijn. Dit werkt natuurlijk alleen als je hoogwaardige Shilajit gebruikt… en wij hebben de beste gebruikt. Omdat alleen het beste van de natuur aan onze normen kan voldoen. Dit alles tenslotte voor onze gezondheid, en daar valt niet mee te spotten.

 PERFECTIE VAN NATUUR GECOMBINEERD MET HOOGWAARDIGE OLIËN

Als iemand zich hier afvraagt hoe zeep wordt gemaakt, laten we je een kort overzicht geven: handgemaakte zeep die helemaal opnieuw is gemaakt, heeft drie ingrediënten nodig om zeep te worden: olie (dierlijke of plantaardige olie, geen olie op basis van aardolie), water en loog. Deze drie ingrediënten, gemengd in de juiste verhoudingen, combineren en veranderen chemisch in zeep - een proces dat "verzeping" wordt genoemd. Ze kunnen andere ingrediënten bevatten om extra voordelen te bieden of om de zeep te kleuren of te laten geuren, maar deze maken geen deel uit van het chemische proces dat resulteert in basiszeep.

Dit is waar het gecompliceerd wordt (eigenlijk). Omdat we niet alleen gewone, van olie gemaakte, zeep met Shilajit willen, hebben we besloten hier een andere richting op te gaan. Ten eerste hebben we besloten om onze zeep te verrijken met pompoenolie. Het hoge gehalte aan vitamines, mineralen en omega maakt pompoenpitolie een uitstekende liftende olie voor de droge, rijpe en ook beschadigde huid. De olie helpt de gezondheid en structuur van de huid te ondersteunen, waardoor rimpels en tekenen van veroudering worden verminderd.

Ten tweede hebben we ricinusolie toegevoegd. Het is rijk aan vitamine E en vetzuren. Het is ook een vochtinbrengende crème voor de huid en nagels. Er zijn zelfs enkele meldingen dat het ontstekingsremmende eigenschappen heeft, hoewel het niet goed is getest of vastgesteld. Hoe dan ook, het voegt een grote noodzakelijke balans aan ons product toe.

Ten slotte hebben we ingrediënten van etherische oliën en andere 100% natuurlijke en huidveilige ingrediënten gebruikt die helpen om alles met elkaar te verbinden. Een daarvan is limoneen, een terpenen die het meest voorkomt in de natuur en die verschillende gezondheidsvoordelen kan bieden. Het is aangetoond dat het ontstekingsremmende, antioxiderende, antistress- en mogelijk ziekteverwekkende eigenschappen bezit.

En wat is het eindproduct van dit alles? Iets geweldigs. Onze handgemaakte Shilajit-zeep is een product van zorg en toewijding aan al het natuurlijke, wat eens te meer bewijst dat de natuur alles bevat wat we nodig hebben. Als je het wilt uitproberen, is het verkrijgbaar in onze webwinkel.

© 2020 - 2023 Mountaindrop.nl